неділя, 15 листопада 2015 р.


Pray  for  Paris

У ніч перед зустріччю керівників  США, Єгипту, Саудівської Аравії, Туреччини, європейських країн, а також Ірану у Відні по сирійському питанню, у Франції сталися теракти, відповідальність за які взяло на себе терористичне угруповання „Ісламська держава”. 
„Це – вендетта за Сирію. Це – 11 вересня Франції” , – цитує заяву "ІД"  італійський  телеканал.
У п'ятницю ввечері, 13 листопада, в Парижі були здійснені кілька терористичних атак. ЗМІ повідомили про два вибухи, здійснені терористами–смертниками біля стадіону Stad de France, а також стрілянину в шести  кварталах  Парижа. 

Раніше повідомлялося, що в Парижі загинуло 129 осіб, ще 352 людини отримали поранення. Пізніше  померли ще три людини, постраждалі під час терактів у столиці Франції.  Число загиблих внаслідок серії терактів у Парижі зросло до 132 осіб, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на дані лікарень міста.
„Глибоко шокований трагедією в Парижі. Тероризм наш спільний ворог. Солідарний з народом Франції”.  Так Президент України Петро Порошенко написав на своїй сторінці в Twitter.

Трагедія  в  Парижі  ще  раз  засвідчила,  що  тероризм – це  глобальна  біда  всього  людства.  На  жаль,  ми  теж  маємо  на  своїй  землі  прояви  цього  лиха :  розстріли  автобуса  під  Волновахою,  в  якій  загинуло  13 мирних  людей.  Але  якщо  ісламісти  керуються  сліпими  ідейними  переконаннями,  то  на  нашій  землі  це виглядає  як  прояв  цинічного  бандитизму.  Та  мені  видається,  що  в  обох  випадках  сліди  тягнуться  до  однієї  відправної  точки …


Немає коментарів:

Дописати коментар